Rico Rally 2016

Vuonna 2016 ajettiin Rico Rally September European road trip. "Run to the Sun": Nurburgring Edition.   
Autona mukana oli  rata-automme Mustang Cobra SVT "Black Bull"

Matkalla näimme mm. Lyon, Sisteron, Route Napoleon, French Riviera, Col de Turini, Furka, Grimssel, Susten Passes ja lopuksi Nurburring. 

Alla lisää reissusta: kuvagalleria matkapäivistä, reissupäiväkirja ja Nurburgring kuvat

Kuvagalleria 

Matkapäiväkirja

Rico Rally ‘Run to the Sun: Nurburgring Edition’ – September 2016

Rico Rally 2016 ei suinkaan ollut helpoimmasta päästä. Takana oli jo ajettu Skotlannissa North Coast 500. Linkki NC500 reisssun TÄSTÄ. Auto oli toiminut moitteettomasti kunnes Rico Rally tapahtuma alkoi. Yleinen näky oli kun konepeltimme oli auki jokaisena päivänä. 

Matka-autoksi valikoitui tällä kertaa 1996 Mustang Cobra SVT. Nimensä mukaisesti tämä "Black Bull" on tiimimme rata-auto. Olihan tarkoitus mennä ajamaan Nurburgring rata-ajoa.

  • 1. päivänä ajo Ashford-Folkestone, mistä Eurotunneli junalla Ranskaan, Lyoniin. Ranskan puolella pitkä ajopäivä noin 760km moottoritietä. Hotellilla yhteinen illallinen ja uusiin ystäviin tutustuminen.
  • 2. päivänä matkasimme vuoriston ja Grenoblen kautta Sisteron nimiseen kylään. Ranskan Alpit ja Route Napoleon tuli tutuksi, kunnes saavuimme Antibesin upeaan kaupunkiin Ranskan Rivieralla. Reisulla poikkesimme myös Monacossa jossa vietimme aikaa kahten otteseen konepelti auki "nestehukan" takia.
  • 3. päivänä ajoimme upeaa Ranskan Rivieraa. Välillä pistäydyimme vuoristossa mm Col de Turini ja Sospel olivat mukavasti matkan varrella. Illan suussa päädyimme Italiaan Sarannon pienee kauniiseen kaupunkiin joka on kivenheiton päässä Milanosta.
  • 4. päivänä ajoimme muutaman kauniin kohteen ohi, mutta loppumatkan jouduimme ajamaan suorinta tietä (moottoritie) hotellille toivoen, että varaosat auton jäähdytinjärjestelmään löytyisi seuravasta kohteesta. Olimme ajoissa hotellilla ja valitettavasti Grimsel Pass, Susten Pass ja ST. Gotthard Pass jäi meiltä näkemättä. Pääasia olisi kuitenkin, ettei joka päivä auto jäisi tienposkeen odottamaan jäähtymistä ja pystyisimme matkaamaan muiden mukana. Ajoimme läpi Sveitsin takaisin Ranskan puolelle missä yövyimme seuravan yön,Colmar.
  • 5. päivänä starttasimme aamuvarhaisella ja ajoimme kaikki kohteet mitä meidän bookletistä löytyi. Col de la Schulucht, Col du Bonhomme, Saint-Marie-aux-Mines ja Bitche. Auto tomi kuin unelma uusilla varaosilla, joten seuraava kohteemme Nurburgring oli meidät valmis vastaanottamaan. Olimme ajoissa hotellilla joten rata-ajoon jäi ruhtinaallisesti aikaa ennen päivällistä. Yhteinen päivällinen syötiin kuuluisassa Pistenklause im Hotel Am Tiergarten´ ravintolassa. Ravintolan tunnelma on vertaansa vailla. Tänne kanattaa poiketa!
  • 6. päivä ja on jäähyväisten aika. Meidän matka jatkuu vielä muutaman päivän kohti Suomea. Uudet Rico Rally ystävämme matkaavat kohden Calaisia, Eurotunnelia ja Englantia.  

Nurburgring

Rico Rally 2016

 

 

 

Klikkaa kuvaa pääset Videoon