Team Shelby Scandinavia Tour Norway 2019

 

2.8 starttasimme ilta laivalla kohden Tukholmaa. Vähemmän nukutun laivayön jälkeen aamutuimaan 3.8 lähdimme ajamaan kohden Osloa. 

Autot toimi hienosti kunnes juuri ennen Norjan rajaa Mikan auto sanoi STOP.  Lisää kunnon bensaa ja meno jatkui. Pääsimme hienosti perille Oslossa AutoOX showroomiin. Siellä tapasimme vanhoja tuttuja sekä uusia Shelby harrastajia. Mukavaa oli törmätä myös kahteen Suomalaiseen Kaurolan pariskuntaan. Oslosta lähdimme ajamaan Beitostoleniin missä yövyimme ihanassa hotellissa aivan laskettelurinteiden kupeessa. Illallista nautimme "peikkomajassa". Paikka oli todella tunnelmallinen ja ruoka oli täydellistä.

4.8 myöhään aamupäivästä starttasimme kohden Geiranger. Matkalla nähtiin kauneinta Norjaa, Jotunhein kansallispuisto, sekä aivan ihana turistirysä nimeltään Dalsnibba. Sinne kannattaa mennä koska sen lähemmäksi ei taivasta pääse, tai ainakin se tuntui siltä.

Illaksi saavuimme kauniiseen Geirangeriin missä majoituimme Hotelli Unionin ihastuttavaan huoneeseen. Näkymä Geirangerin vuonoon on huikea.

 

5.8 starttasimme kohden Trollstigenia. Huikeat maisemat ja tiet vei meitä eteenpäin kohden "trollipolkua". Ehkä Norjan kauneimmat tieosuudet tuli koettua!
Molempien autot ovat toimineet lähes moitteettomasti, mitä nyt pientä säätöä Mikan autossa on tarvinnut tehdä. Olosuhteet on olleet jonkin verran haastavat. Hannan auto toimii paikassa kun paikassa täydellisesti ja olenkin saanut nauttia ilmastoidun auton kyydistä itse ajaen. Mikan autossa lähes kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jopa korkeuserot, ilmanpaine ja muut sääolosuhteet, kuten lämpötila. Mika on säätänyt mm. tyhjäkäyntiä näiden asioiden takia. Bensaa on kulunut myös sopivasti... Mutta me nautimme ajamisesta huikeissa maisemissa.

Myöhään iltapäivästä saavuimme majapaikkaamme Molden kaupunkiin. Meidän majapaikkamme on aivan meren rannalla Scandic Seilet Hotel. Jokaiselle oli varattuna huone missä oma parveke ja näkymä Norjanmerelle. Valaita ei näkyny, mutta muuten näkymät merelle olivat huikeat. Kauneinta Norjaa edelleen.
Moledessa yövymme kaksi yötä, mikä on suorastaan luxuxta tähän matkalaukkuelämään. On hieno nähdä eri paikkoja ja eri hotelleja, mutta toisinaa mukava jättää matkalaukku huoneeseen ja palata sinne toiseksi yöksi. 

 

6.8.2019

Päivä oli hyvin rento. Kävimme ajamassa kuuluisaa Atlantic Roadia edes sun takas ja filmaamassa jokaista autoa sekä yhdessä ja erikseen. Iltapäivän puolella söimme lounaan kalaravintolassa. Paikka oli kaunis ja ruoka oli maittavaa, jos kalasta tykkäisi. Paikassa sai maistella seisovasta pöydästä erilaisia norjalaisia ruokia ja ennen kaikkea kalaa.
Takaisin hotellille ajelimme rauhassa. Pienessä Molden kaupungissa osa kävi ostoskeskuksessa, jokunen puunasi autoa kiiltäväksi ja toiset vain chillailivat hotellin alueella.

Paikallinen lehti teki juttua kaupungissa olevista Shelbyistä ja vielä hetken poseerasimme kameroille.

Illallista nautimme yhdessä Glass ravintolassa merinäköalalla. 

7.8.2019

Lähdimme aamusta aikaisin ajamaan kaksistaan kohden Ansnes Bryggeriä. Ajo oli tämän reissun pisin, mutta kuitenkin kestoltaan vain nelisen tuntia. Saavuimme ajoissa majapaikkaamme ja meille jäikin hyvin aikaa rentoutua, haistella meri-ilmaa ja pestä autot.
Matkan varrella ei löytynyt huoltoasemaa, josta olisi voinut tankata korkeaoktaanista menovettä, joten jouduimme tankkaamaan Mikan autoon kanisterit tyhjiksi sekä aavistus 95 oktaanista bensiiniä. GT40MKII ei nauttinut takkauksesta kovinkaan paljon vaan alkoi köhiä ja paukkua ikävästi. Jatkossa on aivan pakko saada menovettä, joka sopii autoon. Hannan autossa ei ole hätäpäivää. Sinnekin mielellään tankataan 98 oktaanista, mutta tankillisella pääsee sen verran pitkälle, että usein ilmaantuu huoltoasema josta saa korkeaoktaanista bensiiniä.

Muiden saapuessa majapaikkaamme olimme valmiina drone ilmassa kuvaamassa heidän tuloa. Autot saatiin merenrantaravintolan pihaan suljetulle alueelle hienosti parkkiin. Illan aikana lähialueelta kävi väkeä katsomassa autoja ja myös mukaan tuli useampi muun merkkinen ”jenkkiauto”. Pihassa oli siis autonäyttely!

Ennen ruokailua osa väestä lähti veneajelulle. Hurjaa kyytiä merellä mentiinkin ja oli kuulemma nähty hienoja paikkoja mereltä käsin. Me ”maakravut” jäimme turvallisesti kovalle maalle seisomaan ja odottamaan selviävätkö venekyydissä olleet kuivin housuin takasin.

Päivällistä söimme jälleen yhdessä. Paikalliset kalaherkut tulivat tutuiksi, mutta me päädyimme jälleen kerran pihviannoksiin.

Hieno päivä taas takana ja hyvillä mielin menimme nukkumaan.

Uudet suomalaiset ystävämme Jukka ja Tarja jättivät jäähyväiset, sillä heidän oli palattava takaisin Suomeen. Kiitos Jukka ja Tarja!

8.8.2019

Eilisen illan venähtäessä pikkutunneille lähdimme tänä aamuna vastaa myöhään liikenteeseen. Ajomatka oli lyhyt Trondheimiin, joten mitään kiirettä ei ollut. Matkalla meistä kaikista ja eritoten Mikan autosta tehtiin paikalliseen autoliikkeeseen video. Se tullaan näkemään myöhemmin.

Asetuimme Scandic Solsiden hotelliimme, mikä oli mukava upealla paikkaa sijaitseva hotelli. Hotelli oli siis meren äärellä, mutta silti ihan keskellä kaupunkia. Illallista nautimme yhdessä Egon torniravintolassa, mikä oli lähes täsmälleen samanlainen paikka, kuin meillä suomessa ravintola Näsinneula. Näköalat olivat huikeat ja ylhäältä näki hienosti koko kaupungin, kun istui paikallaan ja torni pyöri. Bongasimme oman hotellin myös, mutta tällä kertaa kuljimme taksilla, vaikka etäisyys ei niin suuri ollut.

9.8.2019

Trondheimissä olimme kaksi yötä samassa hotellissa. Aamutuimaan Mika pesi autonsa paikallisessa pesulassa itse, koska ei halunne kenenkään muun pesevän sitä. Hannan auton ei ollut niin väliä, sillä se sai levätä autotallissa muutaman päivän. Mikalla sitä vastoin oli kiireinen päivä kuvausten ja haastattelujen kanssa. Hanna vietti hollantilaisen ystävänsä Astridin kanssa päivän ostoksilla. Välipäivä teki hyvää autoilusta. Nautimme Astridin kanssa lounasta ja teimme hyviä löytöjä ostoksilla ollessamme.

Mikan autossa on pientä ongelmaa lämmön kanssa. Tulpan johdot tuppaavat sulamaan liiasta kuumudesta konehuoneessa.
Kahdeksasta johdosta viisi vaihdettiin Amerikan carin tiloissa Trondheimissä. Tämä tutustumiskäynti Norjan Amerikan auto paikassa oli siis hyvin mieleinen Mikalle. Hanna sen sijaan skippasi paikan kokonaan. American car centerissä oli tutustumiskierros, missä nähtiin mm. autolehden toimituksen tilat, talossa sijaitsevan jenkkityylisen ravintolan sekä huoltopisteen, missä muutamaa seurueemme autoa hitusen fiksailtiin. Paikassa sijaitsee myös jenkkiautojen osia myyvä liike.
Mikan autoa korjattaessa, moni halusi toimia mekaanikkona autolle. Oli kuulemma kovin mielenkiintoista toimintaa. Auttavia ja osaavia käsiä oli tarjolla niin paljon, että auto saatiin taas hienoon kuntoon ja muutama varajohto mukaan, jos kone alkaa piiputtaan vielä uudelleen. Hidas ajovauhti 40-50km tunnissa on autolle pahinta mahdollista, joka aiheuttaa kuumenemista moottoritilassa.

Päivällistä nautimme yhdessä ja joukkoon liittyi uusia jäseniä Trondheimin alueelta. Ruokailun yhteydessä paikallisen mustang kerhoon pomo esittäytyi ja kertoi alueen mustangeista.

Illan kohokohta oli, kun menimme Hot August Nighit Norway 2019 tapahtumaan. Ilta oli hyvin vapaamuotoinen, cars and coffee tapahtuma. Erilaisia jenkkiautoja tuli ja meni sisäänpääsymaksun ollessa 100kruunua. Tapahtuma oli mukavasti järjestetty. Live musiikki soi lavalla ja ihmiset viihtyivät alueella.

Tämä ilta oli meidän viimeinen. Lähdimme noin kymmenen aikaan illalla takaisin hotellille pakkaamaan ja nukkumaan, sillä aamulla starttaamme 4,45 kohden Osloa ja ART2019 tapahtumaan.

10.8 Shelby Scandinavia Tour 2019 esittäytyi vielä Trondheimissä autonäyttelyssä, mutta me lähdimme aamuvarhaisella kohden Osloa ja uusia seikkiluja.

Kiitos Trond ja koko norjan shelby harrastajat hienosta matkasta Scandinavia kierroksella. Ajaminen on meille nautinto!

 

Team Shelby järjestää vuosittain reissuja, missä Shelby harrastajat kokoontuvat yhteen ja viettävät noin viikon verran ajellen hienoja teitä ja nauttien autolla ajamisesta. Vuonna 2020 Tour järjestetään Euroopassa, Alpeilla.